dimecres, 4 d’octubre del 2023

DESITJOS

  

 Si mirem el cel i hi veiem un estel fugaç de seguida demanem un desig... Els desitjos són un motor poderós que impulsa la nostra vida i la fan més bonica. 

Hi ha tota mena de desitjos i no tots han de ser de coses materials... el que sí que tenen tots els desitjos en comú és que ens impulsen endavant cap a la conquesta de moments de deliciosa felicitat. Podem ser feliços amb la simple il·lusió que ens fa desitjar alguna cosa i ser-ne encara més si el nostre desig es fa realitat, quan això passa és com un petit miracle que ens fa sentir vius...

A Nataú passa el mateix. I hi ha un follet que dedica tota la seva atenció i poder a aquesta poderosa energia que desprenen els desitjos. Potser no el veureu mai, però podeu arribar a sentir-lo, només heu de parar atenció al so alegre que fa mentre dansa per celebrar els desitjos. No us perdeu la història d'en Picarols...


 

              


 

DESITJOS

Puig Deulofeu

Dlof.

  

 

 

 

 

L'Uten, el drac del vent, voltava entre les fulles primaverals d'un bell jardí quan sentí un so alegre que dringava per l'aire acaronant-li la pell escatosa. Aquell repic alegre l'encuriosí d'allò més i es passejà llargament pel pati provant d'endevinar d'on venien aquells alegrois misteriosos que sentia. 

Com que no trobà res anà a visitar en Misnòs, el drac dels somnis, perquè ell sabia tot el que passava a Nataú i escoltà embadalit el que ell li explicà.

- Diuen que per cada repic que se sent hi ha una dansa misteriosa que celebra un desig... i com ja saps els misteris de la vida sempre amaguen una mica de màgia al darrere...

En aquest cas és tracta d'un follet anairuc molt especial que té el poder d'encomanar alegria de viure a aquells que el senten. Els repics d'en Picarols tenen un significat profund i provoquen un somriure impensat fins i tot en aquells que no en coneixen l'origen.

 

L'Uten, el drac del vent, anà a visitar en Misnòs, el drac dels somnis

Diuen que en Picarols és un dels follets anairucs més vells i no sempre ha viscut a Nataú. Va venir d'unes terres llunyanes i desconegudes, d'un món màgic i fantasiós poblat per d'altres follets tan antics com ell. Això explica el seu lligam amb els desitjos ja que en aquelles terres desconegudes, tan desconegudes que no hi ha a la llengua dels dracs de Nataú cap nom per referir-s'hi, hi ha uns follets molt especials que somien els desitjos dels viatgers per fer-los realitat.

- Així se t'assemblen una mica... -rigué el drac del vent complagut.

- Jo somio realitats, és cert. I les vesteixo de màgia... però no les creo a partir de desitjos com fan els Aktut. No hi ha res a Nataú que se'ls assembli, tenen un gran poder! - ponderà- però molt pocs saben que sense la col·laboració de follets com en Picarols aquest poder forjador de somnis no arribaria gaire lluny.

 

Els Aktut són veritables forjadors de somnis

Els Aktut s'amaguen sota les piles de fullaraca dels boscos i somien els anhels dels viatgers. La màgia dels seus somnis transforma en realitat els desitjos dels seus cors. Però l'ingredient imprescindible perquè tot arreli a la realitat ve d'una dansa antiga i molt poderosa. 

En Picarols coneix aquesta dansa, la balla i celebra amb alegria els desitjos com si fossin regals que l'omplen de felicitat. Tothom sap que un regal fa feliç tant a qui el fa com a qui el rep i és aquesta genuïna felicitat que se sent l'ingredient màgic que materialitza els desitjos.


Els aktut s'amaguen sota les piles de fulles per forjar els somnis dels viatgers

Com ja saps, els follets anairucs no es deixen veure gaire -continuà-, però jo sé del cert com són. En Picarols té un nas llarg i uns ulls petits com tots els de la seva espècie, té el cos inflat i unes aletes afuades per braços, a la panxa se li dibuixen tot d'estries de colors brillants i a l'extrem dels peus puntuts hi té dos picarols característics que fa repicar a cops de taló alegrement mentre dansa; però el que pocs saben és que el barret de set puntes que porta al cap en Picarols només el porten aquells follets dels desitjos que han viatjat. Quan senten el desig irrefrenable d'abandonar la llar s'encaputxen la testa i s'envolen a través dels seus propis desitjos cap allà on volen anar.

En Picarols va guanyar set picarols fins arribar aquí i els fa servir tots set per celebrar la vida que s'impulsa cap endavant a través de les il·lusions i les esperances. El follet té un picarol a cada punta del seu barret i prenen vida a la dansa màgica que celebra els desitjos perquè ells mateixos són fruit de l'acompliment d'un desig viatger.

 

En Picarols ja té set picarols al seu barret...

 És ben cert que quan una il·lusió fa niu al cor cal celebrar-la com se celebren els regals de la vida -pontificà en Misnòs-. I en Picarols recorda amb el seu ball ple de felicitat que sempre hi ha d'haver un somriure per cada cosa bona que ens passa perquè l'alegria és l'esca de la felicitat i ens impulsa a omplir-nos el cor de noves il·lusions engrescadores.

El cas és que en Picarols arribà a Nataú atret per l'impuls vital i aventurer que és comú a tots els follets i no deixa de fer dringar els picarols dels peus i del seu barret per celebrar tots els desitjos que poden fer la vida una mica més bonica, la seva dansa convida a riure i a ser feliç perquè és al cor de l'alegria on arrelen tots els regals que ens fa la vida... els follets poden adonar-se d'aquestes coses i les celebren amb tot el seu característic goig de viure.

Diuen que qui sent dringar els picarols d'un follet pot demanar un desig de cor i si aconsegueix fer-ho prou de pressa, mentre repiquen, pot tenir la certesa que se li farà realitat.

- A partir d'ara estaré més al cas quan senti en Picarols! -va esbufegar l'Uten feliç.

- I segur que tindràs sort com diu la dita: quan repica en Picarols pensa bé tot el que vols.

- No ho oblidaré -assegurà l'Uten rialler i bufà amb força sobre les capçades dels arbres per sentir la fressa agradable de les fulles que provaven d'imitar el so alegre d'en Picarols.

 

Quan repica en Picarols pensa bé tot el que vols!